fbpx
logo
Szukaj
open close

Podsmażana czerwona kapusta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c48f92c69-d453-4c40-9591-e04dda7247a3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Podsmażana czerwona kapusta

Przygotowanie

  • Kapustę kroimy w paski o grubości ok. 1 cm
  • Koper drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i gorczycę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-6 minut (do momentu, aż się uprażą i zaczną strzelać)
  • Dodajemy kapustę z koperkiem i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion i ocet, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie przykrywamy patelnię pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy kapustę jeszcze przez ok. 30 minut (do miękkości)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kapusty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta czerwona (500 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Gorczyca – ziarno (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w (…)

WIĘCEJ >

Kapusta duszona ze słoniną

Słoninę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kapustę kroimy (łatwiej się miesza w garnku) W garnku rozpuszczamy (…)

WIĘCEJ >