fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz6-4-3

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski lub kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki
  • Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski
  • Imbir drobno siekamy
  • Papryczkę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka
  • Zasmażamy 5 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy kapustę pekińską, paprykę, imbir
  • Dodajemy trochę soli, pieprzu i słodkiej papryki
  • Przykrywamy pokrywką na 5 min
  • Podnosimy pokrywkę i zasmażamy 5 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Zwróć uwagę na przyprawy znajdujące się w tej potrawie. Jeśli ich nie tolerujesz – zrezygnuj z ich użycia.

Uwagi

Sprawdzaj piktogramy opisujące każdy przepis – dzięki nim zdecydujesz, czy dana potrawa odpowiada Twojej aktualnej diecie. Oznaczaj serduszkiem swój ulubiony przepis, by móc sięgnąć po niego w każdej chwili.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 liście kapusty pekińskiej (ok. 150 g)
  • 150 g małej piersi z kurczaka
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 plaster świeżego imbiru (ok. 5 g)
  • 1 łyżka smalcu lub masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • papryczki chili (ok. 2 g)
  • 2 szczypty papryki słodkiej (ok. 2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z suszonymi pomidorami

Karkówkę układamy z przyprawami w misie wolnowaru Dodajemy wody Pomidory suszone namaczamy we wrzątku i kroimy na małe kawałki Dodajemy do mięsa Włączamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. albo na całą noc…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Wątróbkę delikatnie położyć…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy

Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…

WIĘCEJ >