fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz6-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski lub kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki
  • Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski
  • Imbir drobno siekamy
  • Papryczkę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka
  • Zasmażamy 5 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy kapustę pekińską, paprykę, imbir
  • Dodajemy trochę soli, pieprzu i słodkiej papryki
  • Przykrywamy pokrywką na 5 min
  • Podnosimy pokrywkę i zasmażamy 5 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Oznaczaj serduszkiem swój ulubiony przepis, by móc sięgnąć po niego w każdej chwili.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Imbir (świeży) (3 g)
  • Chili (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej bataty skórą do dołu. Pieczemy do miękkości – ok. 40…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >