fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz6-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski lub kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki
  • Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski
  • Imbir drobno siekamy
  • Papryczkę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka
  • Zasmażamy 5 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy kapustę pekińską, paprykę, imbir
  • Dodajemy trochę soli, pieprzu i słodkiej papryki
  • Przykrywamy pokrywką na 5 min
  • Podnosimy pokrywkę i zasmażamy 5 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Oznaczaj serduszkiem swój ulubiony przepis, by móc sięgnąć po niego w każdej chwili.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Imbir (świeży) (3 g)
  • Chili (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

Kurczaka kroimy w paski Ananasa kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4…

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez…

WIĘCEJ >