fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz6-4-3

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski lub kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki
  • Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski
  • Imbir drobno siekamy
  • Papryczkę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka
  • Zasmażamy 5 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy kapustę pekińską, paprykę, imbir
  • Dodajemy trochę soli, pieprzu i słodkiej papryki
  • Przykrywamy pokrywką na 5 min
  • Podnosimy pokrywkę i zasmażamy 5 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Zwróć uwagę na przyprawy znajdujące się w tej potrawie. Jeśli ich nie tolerujesz – zrezygnuj z ich użycia.

Uwagi

Sprawdzaj piktogramy opisujące każdy przepis – dzięki nim zdecydujesz, czy dana potrawa odpowiada Twojej aktualnej diecie. Oznaczaj serduszkiem swój ulubiony przepis, by móc sięgnąć po niego w każdej chwili.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 liście kapusty pekińskiej (ok. 150 g)
  • 150 g małej piersi z kurczaka
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 plaster świeżego imbiru (ok. 5 g)
  • 1 łyżka smalcu lub masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • papryczki chili (ok. 2 g)
  • 2 szczypty papryki słodkiej (ok. 2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron Rybę lekko solimy i pieprzymy Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe Dodajemy rybę Wyciskamy sok z cytryny Gotujemy 12 min na małym ogniu Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >