fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz6-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski lub kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki
  • Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski
  • Imbir drobno siekamy
  • Papryczkę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka
  • Zasmażamy 5 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy kapustę pekińską, paprykę, imbir
  • Dodajemy trochę soli, pieprzu i słodkiej papryki
  • Przykrywamy pokrywką na 5 min
  • Podnosimy pokrywkę i zasmażamy 5 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Zwróć uwagę na przyprawy znajdujące się w tej potrawie. Jeśli ich nie tolerujesz – zrezygnuj z ich użycia.

Uwagi

Sprawdzaj piktogramy opisujące każdy przepis – dzięki nim zdecydujesz, czy dana potrawa odpowiada Twojej aktualnej diecie. Oznaczaj serduszkiem swój ulubiony przepis, by móc sięgnąć po niego w każdej chwili.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 liście kapusty pekińskiej (ok. 150 g)
  • 150 g małej piersi z kurczaka
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 plaster świeżego imbiru (ok. 5 g)
  • 1 łyżka smalcu lub masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • papryczki chili (ok. 2 g)
  • 2 szczypty papryki słodkiej (ok. 2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…

WIĘCEJ >

Mięsno – warzywne owady z dziczyzny, kotlety dla dzieci z dzika z puree z batatów

Marchew i pietruszkę obieramy Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Marchewkę i pietruszkę mielimy zaraz po mięsie, dzięki temu wyczyścimy od razu maszynkę z mięsa Do masy…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >