fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Podstawowy krem daktylowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab1838d8-f183-4a0a-a063-7f14d1a4ea62-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Podstawowy krem daktylowy

Przygotowanie

  • Daktyle miksujemy na krem
  • Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

Rady dietetyka

Krem z daktyli może być wykorzystany jako smarowidło do kanapek, naleśników, placków, możemy przekładać nim ciasta i desery, a nawet słodzić nim ulubiony ciepły napój (kawę, mleko).

Uwagi

Krem przechowujemy w lodówce do tygodnia czasu.
Podstawowy przepis jest bazą i może być wzbogacony o kakao, karob, cynamon, szczyptę chili, soli himalajskiej lub inne składniki, które dodadzą mu charakteru; kakao i chili są eliminowane na protokole autoimmunologicznym (AIP)

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 20 daktyli – 100 g (świeżych wypestkowanych lub suszonych, moczonych przez całą noc)
  • Woda (może być ta pozostała z moczenia daktyli lub mleko roślinne)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Migdałowe pączusie

Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy). Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >