fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca56dedfd-4b43-4129-99be-1420f6de71a0

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Przygotowanie

  • Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem.
  • Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry.
  • Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem, oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Sałatkę podajemy z pokrojoną polędwiczką.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne, smaczne pomysły na przyrządzenie polędwiczek.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g kalarepy
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • 10 g zielonych oliwek (25 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 plaster czerwonej cebuli (20 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

WIĘCEJ >

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Do małego garnka/rondelka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy kawę Lekko solimy i pieprzymy Wkładamy dorsza Przykrywamy pokrywką Gotujemy 5 minut Podnosimy pokrywkę i obracamy…

WIĘCEJ >