fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca56dedfd-4b43-4129-99be-1420f6de71a0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Przygotowanie

  • Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem.
  • Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry.
  • Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem, oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Sałatkę podajemy z pokrojoną polędwiczką.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych pomysłów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwiczek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (150 g)
  • Kalarepa (100 g)
  • Oliwki zielone (24 g)
  • Cebula czerwona (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Natka pietruszki (świeża) (9 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki bananowo-gryczane

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >