fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca56dedfd-4b43-4129-99be-1420f6de71a0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Przygotowanie

  • Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem.
  • Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry.
  • Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem, oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Sałatkę podajemy z pokrojoną polędwiczką.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych pomysłów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwiczek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (150 g)
  • Kalarepa (100 g)
  • Oliwki zielone (24 g)
  • Cebula czerwona (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Natka pietruszki (świeża) (9 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sandacz z puree z kalafiora

Sandacza skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami Kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy go do ryby i przyrządzamy na parze przez około 30-40 minut Kalafior umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować, mieszamy z…

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy wzdłuż skóry  Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao Wkładamy banana do piekarnika Pieczemy 12-15…

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz  Mieszamy  Formujemy kulkę, kładziemy na talerz  Ogórka kroimy w drobną kostkę  Cebulę obieramy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >