Polędwiczka na sałatce z kalarepy
Polędwiczka na sałatce z kalarepy
Przygotowanie
- Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem.
- Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry.
- Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem, oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.
- Sałatkę podajemy z pokrojoną polędwiczką.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych pomysłów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwiczek.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina polędwica (150 g)
- Kalarepa (100 g)
- Oliwki zielone (24 g)
- Cebula czerwona (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Natka pietruszki (świeża) (9 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Placuszki bananowo-gryczane
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej
WIĘCEJ >Zupa dyniowo – rybna
Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…
WIĘCEJ >Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…
WIĘCEJ >Kotleciki z babką jajowatą
Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe
WIĘCEJ >