fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a2cb692-7b70-4019-b90b-f9b3822fecf2-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

  • Włączyć piekarnik na 180 stopni
  • Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm
  • Cebulę obrać i pokroić w plastry
  • Paprykę pokroić w plastry
  • Bierzemy dużą patelnię grillową (lub zwykłą jak ktoś nie ma)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso, solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 2 minuty
  • Obsmażone mięso kładziemy na blaszkę lub naczynie żaroodporne i wkładamy do piekarnika na 14 minut
  • W tym czasie smażymy na patelni pokrojoną marchew, cebulę, paprykę, cykorię z każdej strony po 3 minuty
  • Warzywa lekko solimy i pieprzymy
  • Warzywa przekładamy na talerz
  • Mięso wyjmujemy z pieca, przekładamy na minutę na deskę
  • Kroimy mięso w plastry i układamy obok warzyw 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwiczki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (200 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Kalarepa (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Stek z tuńczyka z marchewką i nori

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Marchewki kroimy w cienkie plasterki, a płat wakame w małe prostokąty, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą oraz posypujemy solą Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na…

WIĘCEJ >

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek Dusimy na średnim ogniu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie szklista Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…

WIĘCEJ >

Łosoś w rozmarynie i pomarańczach

Filety opłuczemy Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy. Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut, Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty….

WIĘCEJ >