logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a2cb692-7b70-4019-b90b-f9b3822fecf2

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a2cb692-7b70-4019-b90b-f9b3822fecf2

Przygotowanie

  • Włączyć piekarnik na 180 stopni
  • Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm
  • Cebulę obrać i pokroić w plastry
  • Paprykę pokroić w plastry
  • Bierzemy dużą patelnię grillową (lub zwykłą jak ktoś nie ma)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso, solimy i pieprzymy
  • Smażymy z każdej strony po 2 minuty
  • Obsmażone mięso kładziemy na blaszkę lub naczynie żaroodporne i wkładamy do piekarnika na 14 minut
  • W tym czasie smażymy na patelni pokrojoną marchew, cebulę, paprykę, cykorię z każdej strony po 3 minuty
  • Warzywa lekko solimy i pieprzymy
  • Warzywa przekładamy na talerz
  • Mięso wyjmujemy z pieca, przekładamy na minutę na deskę
  • Kroimy mięso w plastry i układamy obok warzyw 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu i papryki, zamiast papryki można dodać cukinię.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g polędwiczki wieprzowej
  • ½ marchewki
  • ½ kalarepy
  • ½ cebuli
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ cykorii
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego lub smalcu

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Patelnia grillowa, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Krem z buraków

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii na zimno

Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może (…)

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl