logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana polędwiczka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-9

Grillowana polędwiczka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-9

Przygotowanie

  • Polędwiczkę obieramy z błon, delikatnie przyprawiamy solą.
  • Marchew kroimy w drobne kawałki i gotujemy 15 minut w małej ilości posolonej wody na wolnym ogniu, odcedzamy, dodajemy mleczko kokosowe, ugniatamy, a następnie przecieramy przez gęste sito dla uzyskania kremowego puree.
  • Dodajemy rukolę, roszponkę, porwaną na kawałki sałatę rzymską, posiekaną natkę pietruszki, oliwę, przyprawiamy do smaku solą.
  • Polędwiczkę grillujemy, kroimy w cienkie plastry, podajemy z puree i sałatą.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g marchewki
  • 20 g rukoli
  • 20 g roszponki
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • ⅓ pęczka natki pietruszki
  • sól himalajska
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 25 ml mleka kokosowego

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia grillowa, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pierś z gęsi duszona w jabłkach z zasmażanym topinamburem i dynią

Piersi z gęsi położyć na desce skórą do góry. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę. Cebulę obrać i pokroić. Jabłka (…)

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak (…)

WIĘCEJ >

Kokosowa tarta malinowa

Masa malinowa: Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować Dodajemy miód Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik Żelatynę wsypujemy do małej (…)

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki.  Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl