fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana polędwiczka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8abee6c1-2980-42fc-a5c3-d7a80cd23b6f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowana polędwiczka

Przygotowanie

  • Polędwiczkę obieramy z błon, delikatnie przyprawiamy solą.
  • Marchew kroimy w drobne kawałki i gotujemy 15 minut w małej ilości posolonej wody na wolnym ogniu, odcedzamy, dodajemy mleczko kokosowe, ugniatamy, a następnie przecieramy przez gęste sito dla uzyskania kremowego puree.
  • Dodajemy rukolę, roszponkę, porwaną na kawałki sałatę rzymską, posiekaną natkę pietruszki, oliwę, przyprawiamy do smaku solą.
  • Polędwiczkę grillujemy, kroimy w cienkie plastry, podajemy z puree i sałatą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwiczki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (100 g)
  • Marchew (świeża) (90 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Mleko kokosowe (25 ml)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Natka pietruszki (świeża) (9 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia grillowa, Sitko, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min Po tym czasie wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 10 min Odcedzamy na sicie Cebulę i…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >