logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczona polędwiczka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-4

Pieczona polędwiczka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-4

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Polędwiczkę kroimy na grube kawałki. 
  • Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą soli, następnie obtaczamy polędwiczkę w naszej marynacie i układamy do naczynia żaroodpornego.
  • Pieczemy przez 30 minut.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 4 listki mięty pieprzowej
  • 1 łyżka octu balsamicznego (bez ‘E’ i sztucznych barwników)
  • sól himalajska do smaku

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić (…)

WIĘCEJ >

Ryba z warzywami

Oczyszczoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni grillowej kilka minut. Cukinię oczyszczamy, czosnek drobno (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową Smażymy na patelni (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl