Pieczona polędwiczka
Pieczona polędwiczka
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Polędwiczkę kroimy na grube kawałki.
- Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą soli, następnie obtaczamy polędwiczkę w naszej marynacie i układamy do naczynia żaroodpornego.
- Pieczemy przez 30 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Powyżej znajdują się inne sposoby przyrządzenia polędwiczki – spójrz w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 4 listki mięty pieprzowej (1 g)
- 1 łyżka octu balsamicznego (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kokosowe pulpeciki w sosie leśnym z makaronem z cukinii
Grzyby dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie Mięso podzielić na małe kawałki i zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku (średnie dziurki) Marchew i pietruszkę zmielić Zmielone warzywa połączyć z mielonym mięsem Rozmaryn drobno…
WIĘCEJ >Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami
Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…
WIĘCEJ >Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską
Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…
WIĘCEJ >Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami
Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…
WIĘCEJ >