fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowa polędwiczka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caf90fd92-1ba4-4ef9-a263-89be1836a427
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kremowa polędwiczka

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę 
  • i przyprawy.
  • Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie dobre pomysły na przyrządzenie polędwiczki.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 160 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 łyżeczka masła klarowanego (8 g)
  • 1 łyżka śmietanki kokosowej (gęstej części ze schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona rolada

Mięso układamy w misie wolnowaru, dodajemy wodę i przyprawy Ustawiamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. Podając kroimy w plastry

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >