fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowa polędwiczka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caf90fd92-1ba4-4ef9-a263-89be1836a427

Kremowa polędwiczka

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę 
  • i przyprawy.
  • Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie dobre pomysły na przyrządzenie polędwiczki.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 160 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 łyżeczka masła klarowanego (8 g)
  • 1 łyżka śmietanki kokosowej (gęstej części ze schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa duszona z boczniakami i pieczarkami

Wątrobę pokroić w ukośne cienkie plastry Pieczarki pokroić na ćwiartki Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Podsmażamy 2 min Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Kopytka żytnie z makiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki uciskamy w garnku tłuczkiem lub łyżką, następnie wybieramy z garnka ¼ tej masy, a w…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią

Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) Zalewamy gorącą wodą Lekko solimy (płaska łyżeczka soli na dwa litry wody) Gotujemy do miękkości…

WIĘCEJ >