fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwiczki wieprzowe w zalewie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5396389-3506-4801-9fd1-2d68aedd5853
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwiczki wieprzowe w zalewie

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy dżem, dolewamy wino i całość dokładnie mieszamy
  • Do miski z marynatą wkładamy mięso i mieszamy, tak aby było nią równomiernie pokryte
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy na ok. 6 godz. do lodówki
  • Jeśli to możliwe – co ok. 1 godz. obracamy mięso na drugą stronę
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier układamy mięso, polewamy połową marynaty i posypujemy zieleniną
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 40 minut
  • Po ok. 20 minutach obracamy mięso na drugą stronę i smarujemy pozostała marynatą
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia cielęciny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Schab gotowany w winie

  • Cielęcina udziec (1200 g)
  • Wino białe wytrawne (750 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Goździk (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)

Sos tuńczykowy z kaparami

  • Tuńczyk w sosie własnym (150 g)
  • Majonez (80 g)
  • Kapary (60 g)
  • Anchois (sardela) (20 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl szpinakowo-borówkowy ze spiruliną

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Chrupiący pieczony dorsz

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st….

WIĘCEJ >

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Jaja mieszamy z mlekiem Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek. Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony Do naczynia, w…

WIĘCEJ >

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >