fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd18c51a6-d731-478f-818c-b00dbcfe50de
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną.
  • Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin).
  • Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć obieraczki do warzyw).
  • Po chwili dodajemy polędwiczki i podlewamy od czasu do czasu wodą, aż mięso przestanie być surowe.
  • Można podać ze świeżą kolendrą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się równie smaczne przepisy z wykorzystaniem polędwiczki – zajrzyj w powiązane potrawy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 marchewka (60 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (8 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee/oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >