fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd18c51a6-d731-478f-818c-b00dbcfe50de

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną.
  • Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin).
  • Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć obieraczki do warzyw).
  • Po chwili dodajemy polędwiczki i podlewamy od czasu do czasu wodą, aż mięso przestanie być surowe.
  • Można podać ze świeżą kolendrą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się równie smaczne przepisy z wykorzystaniem polędwiczki – zajrzyj w powiązane potrawy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 marchewka (60 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (8 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee/oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane nadziewane szparagami i spaghetti warzywnym

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Puree z dyni: Z…

WIĘCEJ >

Dorsz z surówką z marchewki

2 marchewki kroimy w plasterki. Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą. Gotujemy 15 minut na małym ogniu. W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i…

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >