fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd18c51a6-d731-478f-818c-b00dbcfe50de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną.
  • Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin).
  • Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć obieraczki do warzyw).
  • Po chwili dodajemy polędwiczki i podlewamy od czasu do czasu wodą, aż mięso przestanie być surowe.
  • Można podać ze świeżą kolendrą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z wykorzystaniem polędwiczki.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (300 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona polędwiczka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki.  Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą (…)

WIĘCEJ >

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy (…)

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie (…)

WIĘCEJ >

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić (…)

WIĘCEJ >