fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd18c51a6-d731-478f-818c-b00dbcfe50de

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną.
  • Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin).
  • Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć obieraczki do warzyw).
  • Po chwili dodajemy polędwiczki i podlewamy od czasu do czasu wodą, aż mięso przestanie być surowe.
  • Można podać ze świeżą kolendrą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się równie smaczne przepisy z wykorzystaniem polędwiczki – zajrzyj w powiązane potrawy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 marchewka (60 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (8 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee/oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >