fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chilli z wieprzowiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3a524f67-26a2-4f7e-b467-f495cccb6009
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chilli z wieprzowiny

Przygotowanie

  • Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu.
  • Cebule kroimy w dużą kostkę.
  • Z papryczek chilli usuwamy pestki, kroimy w krążki.
  • Z czerwonych papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski.
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
  • Rozgrzewamy patelnię na średniej mocy i podsmażamy czosnek, paprykę chilli i cebulę.
  • Dodajemy paprykę czerwoną, przyprawy i pomidory, dusimy kilka minut.
  • W naczyniu żaroodpornym układamy cały kawałek karkówki, zalewamy warzywnym sosem. W razie potrzeby dolewamy wody, by całość przykrywała mięso na 1-2 cm.
  • Pieczemy 3 godziny.
  • Po upieczeniu karkówkę „rozszarpujemy” na włókna wielkości kęsów za pomocą 2 widelców.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (1500 g)
  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Chili (40 g)
  • Czosnek (świeży) (20 g)
  • Ocet winny (18 ml)
  • Oregano suszone (6 g)
  • Kmin rzymski (4 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Praliny daktylowe

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do czystego suchego garnka Dolewamy mleka kokosowego Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować Wrzucamy daktyle Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły…

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >