fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77c11a79-7404-4d5e-aa0d-750214e65d6e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło
  • Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi
  • Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso przestało być surowe a woda się zredukowała)
  • Dodajemy przyprawy i dalej dusimy. Pod koniec dorzucamy do dania kawałki sera pleśniowego i mieszamy do całkowitego jego rozpuszczenia
  • Gdy ser jest wymieszany ze szpinakiem i mięsem, możemy podawać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (świeży) (200 g)
  • Szynka wieprzowa (180 g)
  • Ser pleśniowy (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Twarożek z owocami

Do miski wkładamy twaróg i posypujemy owocami

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >