fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77c11a79-7404-4d5e-aa0d-750214e65d6e

Wieprzowina ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło
  • Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi
  • Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso przestało być surowe a woda się zredukowała)
  • Dodajemy przyprawy i dalej dusimy. Pod koniec dorzucamy do dania kawałki sera pleśniowego i mieszamy do całkowitego jego rozpuszczenia
  • Gdy ser jest wymieszany ze szpinakiem i mięsem, możemy podawać

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować innymi propozycjami podania wieprzowiny (powiązane przepisy).

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g mięsa wieprzowego z szynki 
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  •  200 g szpinaku mrożonego
  • 40 g sera pleśniowego 
  • Sól kłodawska (3 g) 
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość…

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Skrzydełka musztardowe

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >