fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77c11a79-7404-4d5e-aa0d-750214e65d6e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wieprzowina ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło
  • Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi
  • Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso przestało być surowe a woda się zredukowała)
  • Dodajemy przyprawy i dalej dusimy. Pod koniec dorzucamy do dania kawałki sera pleśniowego i mieszamy do całkowitego jego rozpuszczenia
  • Gdy ser jest wymieszany ze szpinakiem i mięsem, możemy podawać

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować innymi propozycjami podania wieprzowiny (powiązane przepisy).

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g mięsa wieprzowego z szynki 
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  •  200 g szpinaku mrożonego
  • 40 g sera pleśniowego 
  • Sól kłodawska (3 g) 
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >

Indyk z grzybami

Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.  Doprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i jabłek

Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut Następnie po ostudzeniu kroimy w kostkę Selera i awokado kroimy w kostkę Jabłko obieramy i także kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >