Shoarma wieprzowa
Shoarma wieprzowa
Przygotowanie
- Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski.
- Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę.
- Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina polędwica (250 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Kardamon – ziarno (1 g)
- Papryka słodka mielona (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Papryka ostra mielona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Placki z cukinii
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami…
WIĘCEJ >Pieczony mintaj z papryczkami padron
Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…
WIĘCEJ >Sandacz z puree z kalafiora
Sandacza skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami Kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy go do ryby i przyrządzamy na parze przez około 30-40 minut Kalafior umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować, mieszamy z…
WIĘCEJ >Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >