fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Shoarma wieprzowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c34afe5d9-3cbf-4cd3-b998-54f59b30024c

Shoarma wieprzowa

Przygotowanie

  • Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski.
  • Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę.
  • Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu należy uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 papryka zielona (140 g)
  • ½ łyżki oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • ⅓ łyżki ostrej papryki (1 g)
  • ½ łyżki cynamonu (2 g)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • ½ łyżki kardamonu (2 g)
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy i pieprzymy Mieszamy dokładnie przez 2 minuty Formujemy kulki wielkości piłeczki ping pongowej Zagotowujemy rosół,…

WIĘCEJ >

Udka perliczki duszone z grzybami, z młodymi ziemniakami i kapustą kiszoną

Grzyby moczyć w zimnej wodzie przez minimum 6 godzin Perliczkę posolić i popieprzyć Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Na patelni/rondlu rozgrzać tłuszcz Wkładamy perliczkę Smażymy z obu stron po 3-5 minut Dodajemy…

WIĘCEJ >

Ślliwki

Śliwki myjemy, wydrążamy pestki

WIĘCEJ >

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >