logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Shoarma wieprzowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2124a582-0018-4084-a708-62253778dfd2

Shoarma wieprzowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2124a582-0018-4084-a708-62253778dfd2

Przygotowanie

  • Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski.
  • Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę.
  • Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g polędwiczki wieprzowej
  • 2 papryki (najlepiej czerwona i zielona)
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • ⅓ łyżki ostrej papryki
  • ½ łyżki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • ½ łyżki kardamonu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • sól himalajska do smaku

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Nogi kaczki solimy i pieprzymy Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec Wrzucamy kacze nogi Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i (…)

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić (…)

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, (…)

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl