fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Shoarma wieprzowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c34afe5d9-3cbf-4cd3-b998-54f59b30024c

Shoarma wieprzowa

Przygotowanie

  • Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski.
  • Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę.
  • Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu należy uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 papryka zielona (140 g)
  • ½ łyżki oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • ⅓ łyżki ostrej papryki (1 g)
  • ½ łyżki cynamonu (2 g)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • ½ łyżki kardamonu (2 g)
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone róże z ziemniaka z twarożkiem słonecznikowym

Twarożek ze słonecznika: Nasiona słonecznika wsypujemy do jakiegoś pudełka i zalewamy zimną wodą, tak, żeby lekko zakryło nasiona Zostawiamy tak minimum na 8 godz. Po tym czasie odcedzamy słonecznik na sicie  Odcedzone nasiona wkładamy do…

WIĘCEJ >

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >

Jaja z kiszoną kapustą

Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach Natkę pietruszki drobno siekamy Warzywa mieszany i podajemy z jajkami

WIĘCEJ >