logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Shoarma wieprzowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2124a582-0018-4084-a708-62253778dfd2

Shoarma wieprzowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2124a582-0018-4084-a708-62253778dfd2

Przygotowanie

  • Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski.
  • Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę.
  • Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g polędwiczki wieprzowej
  • 2 papryki (najlepiej czerwona i zielona)
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • ⅓ łyżki ostrej papryki
  • ½ łyżki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • ½ łyżki kardamonu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • sól himalajska do smaku

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku (…)

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl