fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86f2229f-c3a2-4e64-895f-eb27313c4895
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wieprzowina po indyjsku

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy.
  • Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso.
  • Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut.
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sposoby na przyrządzenie wieprzowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 800 g polędwiczki wieprzowej
  • 20 g masła klarowanego Ghee
  • 1 l przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka papryki wędzonej (8 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu (4 g)
  • 1 szczypta kardamonu, chilli i gałki muszkatołowej (1 g)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Gruszki gotowane w winie, gorącej czekoladzie i migdałach

Gruszkę obrać i od dołu wyciąć gniazdo nasienne (są takie walcowate nożyki do wycinania takich rzeczy) Gruszkę wkładamy do garnka Dodajemy goździk i cynamon Zalewamy winem i zaczynamy bardzo powoli na małym ogniu gotować Gotujemy…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >