Wieprzowina po indyjsku
Wieprzowina po indyjsku
Przygotowanie
- W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy.
- Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso.
- Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut.
- Na koniec dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.
Autor
Lista składników
- Przecier pomidorowy (1000 g)
- Wieprzowina polędwica (800 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Chili (5 g)
- Papryka wędzona mielona (4 g)
- Kurkuma mielona (2 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Kardamon – ziarno (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wołowina w curry z cukinią
Cebulę i dynię kroimy w kostkę, a pieczarki w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię i umieszczamy w niej warzywa Dodajemy mięso Zalewamy bulionem lub wodą i dusimy przez około 30 minut Doprawiamy curry, solą, pieprzem i ulubionymi…
WIĘCEJ >Dorsz z sosem kokosowo – figowym
Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy Na środku każdego arkusza papieru położyć rybę Dodajemy połowę czosnku Skrapiamy sokiem z ¼ cytryny Dodajemy…
WIĘCEJ >