fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86f2229f-c3a2-4e64-895f-eb27313c4895
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wieprzowina po indyjsku

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy.
  • Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso.
  • Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut.
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sposoby na przyrządzenie wieprzowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 800 g polędwiczki wieprzowej
  • 20 g masła klarowanego Ghee
  • 1 l przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka papryki wędzonej (8 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu (4 g)
  • 1 szczypta kardamonu, chilli i gałki muszkatołowej (1 g)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Wątróbkę delikatnie położyć…

WIĘCEJ >