logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2058a6f5-b1da-4b61-baf5-18ce5633fa50

Wieprzowina po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2058a6f5-b1da-4b61-baf5-18ce5633fa50

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy.
  • Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso.
  • Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut.
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i podajemy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 800 g polędwiczki wieprzowej
  • 20 g masła klarowanego
  • 1 l przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta kardamonu, chilli i gałki muszkatołowej
  • 3 łyżki mleka kokosowego

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Krewetki na „ryżu” z korzenia pietruszki

Pietruszkę obrać i w malakserze lub jakimkolwiek blenderze z nożem posiekać na „ziarenka” przypominające wielkością ziarna ryżu. Na średniej patelni (…)

WIĘCEJ >

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane (…)

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl