fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86f2229f-c3a2-4e64-895f-eb27313c4895
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina po indyjsku

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy.
  • Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso.
  • Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut.
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przecier pomidorowy (1000 g)
  • Wieprzowina polędwica (800 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Chili (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (4 g)
  • Kurkuma mielona (2 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >

Wołowina w curry z cukinią

Cebulę i dynię kroimy w kostkę, a pieczarki w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię i umieszczamy w niej warzywa Dodajemy mięso Zalewamy bulionem lub wodą i dusimy przez około 30 minut Doprawiamy curry, solą, pieprzem i ulubionymi…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Dorsz z sosem kokosowo – figowym

Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć  Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy  Na środku każdego arkusza papieru położyć rybę Dodajemy połowę czosnku Skrapiamy sokiem z ¼ cytryny Dodajemy…

WIĘCEJ >