fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86f2229f-c3a2-4e64-895f-eb27313c4895
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wieprzowina po indyjsku

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy.
  • Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso.
  • Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut.
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przecier pomidorowy (1000 g)
  • Wieprzowina polędwica (800 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Chili (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (4 g)
  • Kurkuma mielona (2 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…

WIĘCEJ >