fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Kapustę pokroić w poprzek w paski
  • Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce
  • Paprykę pokroić w paseczki
  • W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy mięso, zasmażamy 4-5 min mieszając co jakiś czas
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy dwie minuty
  • Dodajemy seler i paprykę
  • Zasmażamy minutę
  • Wlewamy szklankę zimnej wody z kranu
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy mały ogień i dusimy 45 minut
  • Próbujemy mięso, jeśli jest twarde to jeszcze z 15 minut dusimy i dolewamy trochę wody
  • Podnosimy pokrywkę
  • Dodajemy kapustę pekińską
  • Gotujemy 10 min co jakiś czas mieszając
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (200 g)
  • Woda (200 ml)
  • Kapusta pekińska (175 g)
  • Seler nać (90 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Okoń morski pieczony z pomidorami z ryżem i sałatą

Rybę oczyścić z łuski (nożem „pod włos ” delikatnie skrobać) Wypłukać w środku i na zewnątrz Położyć na papierowy ręcznik żeby odciekła woda Posolić, popieprzyć Ponacinać skórę na ukos w 4 miejscach z każdej strony…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie pomidorowym

Na patelnię wlewamy passatę pomidorową, dolewamy wino i wodę Doprowadzamy do wrzenia Filety solimy i pieprzymy z obu stron Przekładamy rybę na patelnię, tak aby była cała zanurzona w pomidorowym sosie Dusimy pod przykryciem około…

WIĘCEJ >

Kulki czarne

Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem Uformować kulki Obtoczyć kulki w nasionach chia

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >