fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Kapustę pokroić w poprzek w paski
  • Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce
  • Paprykę pokroić w paseczki
  • W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy mięso, zasmażamy 4-5 min mieszając co jakiś czas
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy dwie minuty
  • Dodajemy seler i paprykę
  • Zasmażamy minutę
  • Wlewamy szklankę zimnej wody z kranu
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy mały ogień i dusimy 45 minut
  • Próbujemy mięso, jeśli jest twarde to jeszcze z 15 minut dusimy i dolewamy trochę wody
  • Podnosimy pokrywkę
  • Dodajemy kapustę pekińską
  • Gotujemy 10 min co jakiś czas mieszając
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie i nietolerancjom.

Uwagi

Możesz wieprzowinę wymienić na inny rodzaj mięsa, np. dziczyznę. Przepis pozostanie taki sam.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g karkówki
  • ¼ kapusty pekińskiej (175 g)
  • 2 łodygi selera naciowego (ok. 25 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ¼ papryki czerwonej (ok. 60 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego, masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz ziołowy (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Sakiewki ze schabu nadziewane orzechami i gruszkami w sosie kokosowo-gruszkowym

Dzień wcześniej wkładamy orzechy do jakiegoś pojemnika / miski i zalewamy zimna wodą Orzechy przekładamy na sito i odcedzamy z wody Jedną gruszkę przekrawamy na 4 części i usuwamy gniazdo nasienne Drugą gruszkę obieramy, przekrajamy,…

WIĘCEJ >