fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Kapustę pokroić w poprzek w paski
  • Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce
  • Paprykę pokroić w paseczki
  • W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy mięso, zasmażamy 4-5 min mieszając co jakiś czas
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy dwie minuty
  • Dodajemy seler i paprykę
  • Zasmażamy minutę
  • Wlewamy szklankę zimnej wody z kranu
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy mały ogień i dusimy 45 minut
  • Próbujemy mięso, jeśli jest twarde to jeszcze z 15 minut dusimy i dolewamy trochę wody
  • Podnosimy pokrywkę
  • Dodajemy kapustę pekińską
  • Gotujemy 10 min co jakiś czas mieszając
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (200 g)
  • Woda (200 ml)
  • Kapusta pekińska (175 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i nasionami słonecznika

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami

Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy z oliwkami, oliwą z oliwek i przyprawami.

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >