fbpx
logo
Szukaj
open close

Potrawka z rybą po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c325502c6-17c3-40eb-9a9d-5e48bfc6b2f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Potrawka z rybą po indyjsku

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka
  • Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, a następnie kroimy na większe kawałki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, dodajemy pastę curry i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy ocet i wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut
  • Ziemniaki odcedzamy i przenosimy do rondla
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Dodajemy groszek oraz połowę zieleniny i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową zieleniny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Ziemniak (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Pasta curry czerwona (28 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pomidorowe udka kurczaka z ziołami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy udka i smażymy przez ok. 4-5 minut z każdej strony, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego Na gorącą patelnię…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z orzechami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Następnie odcedzamy i nakładamy do misek Kaszę posypujemy orzechami i nasionami

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Galaretka drobiowa z warzywami

Do garnka wlewamy rosół, dodajemy warzywa, listki laurowe i ziarenka pieprzu Gotujemy około godzinę, a pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę Przecedzamy przez sitko do podstawionego naczynia Warzywa kroimy w plasterki, a mięso na drobne…

WIĘCEJ >