fbpx
logo
Szukaj
open close

Potrawka z rybą po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c325502c6-17c3-40eb-9a9d-5e48bfc6b2f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Potrawka z rybą po indyjsku

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka
  • Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, a następnie kroimy na większe kawałki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, dodajemy pastę curry i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy ocet i wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut
  • Ziemniaki odcedzamy i przenosimy do rondla
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Dodajemy groszek oraz połowę zieleniny i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową zieleniny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Ziemniak (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Pasta curry czerwona (28 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Naleśniki jaglane

Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

WIĘCEJ >

Zapiekanka z ziemniaków i kapusty

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Kapustę szatkujemy, dodajemy do ziemniaków i gotujemy przez ok. 2 minuty (do miękkości) Następnie ziemniaki z kapustą odcedzamy i przenosimy…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >