fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z rybą po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c325502c6-17c3-40eb-9a9d-5e48bfc6b2f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka z rybą po indyjsku

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka
  • Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, a następnie kroimy na większe kawałki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, dodajemy pastę curry i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy ocet i wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut
  • Ziemniaki odcedzamy i przenosimy do rondla
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Dodajemy groszek oraz połowę zieleniny i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową zieleniny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Ziemniak (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Pasta curry czerwona (28 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Minitarty z sosem cynamonowym

Orzechy drobno mielimy i wsypujemy do robota kuchennego Dosypujemy mąkę (pszenną) i 1/4 ilości cukru, dodajemy tłuszcz i miksujemy na konsystencję bułki tartej Dodajemy 1/4 ilości żółtek, dolewamy wodę i miksujemy Następnie formujemy z ciasta…

WIĘCEJ >

Skrzydełka z kurczaka

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, musztardę, ketchup oraz majonez i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty…

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Karmelizowane ziemniaki

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy i ostawiamy do ostygnięcia Ostygnięte ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (aż zacznie skwierczeć) Następnie…

WIĘCEJ >