fbpx
logo
Szukaj
open close

Potrawka z rybą po indyjsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c325502c6-17c3-40eb-9a9d-5e48bfc6b2f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Potrawka z rybą po indyjsku

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka
  • Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, a następnie kroimy na większe kawałki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, dodajemy pastę curry i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy ocet i wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut
  • Ziemniaki odcedzamy i przenosimy do rondla
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Dodajemy groszek oraz połowę zieleniny i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową zieleniny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Ziemniak (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Pasta curry czerwona (28 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Ryba gotowana na parze z ziołami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu (…)

WIĘCEJ >

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Makrelę obrać ze skóry i ości Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki Cykorię przekroić na pół Rzodkiewki (…)

WIĘCEJ >