fbpx
logo
Szukaj
open close

Prażone orzechy z przyprawami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb97adacb-4bbf-4068-9b7e-caf62510f557
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Prażone orzechy z przyprawami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Orzechy wsypujemy do miski, dodajemy przyprawy oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Dolewamy tłuszcz i mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy orzechy i równomiernie rozkładamy, po czym wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Podczas pieczenia od czasu do czasu mieszamy orzechami, tak aby te z brzegu przesunąć na środek, by wszystkie orzechy były równomiernie uprażone i nie spaliły się
  • Następnie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
  • Tak przygotowane orzechy możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 7 dni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz użyć dowolnych, ulubionych orzechów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Orzech nerkowca (100 g)
  • Orzech pekan (100 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Migdał (100 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól morska (6 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jaja świnki – na twardo

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt ogonków, uszek i nosków Z papryki odcinamy plaster Z oliwek wycinamy małe kółka (kropki) na kształt oczek…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pingwinek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt pingwinka (tak jak na załączonym obrazku) Następnie większą część chleba smarujemy twarogiem Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt nóżek Z papryk wycinamy trójkąty Z parmezanu odcinamy pasek Oliwki…

WIĘCEJ >

Musli z brzoskwinią

Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Płatki wsypujemy do miski, zalewamy sokiem i czekamy do nasiąknięcia Na wierzch płatków układamy brzoskwinię

WIĘCEJ >