fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Prażone orzechy z przyprawami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb97adacb-4bbf-4068-9b7e-caf62510f557
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Prażone orzechy z przyprawami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Orzechy wsypujemy do miski, dodajemy przyprawy oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Dolewamy tłuszcz i mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy orzechy i równomiernie rozkładamy, po czym wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Podczas pieczenia od czasu do czasu mieszamy orzechami, tak aby te z brzegu przesunąć na środek, by wszystkie orzechy były równomiernie uprażone i nie spaliły się
  • Następnie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
  • Tak przygotowane orzechy możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 7 dni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz użyć dowolnych, ulubionych orzechów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Orzech nerkowca (100 g)
  • Orzech pekan (100 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Migdał (100 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól morska (6 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Cukinię pokroić na makaronowe paski za pomocą obieraczki julienne (Warzywo położyć na desce i jedną ręką przytrzymał jego koniec, a obieraczkę przesuwać wzdłuż całej cukinii). Po takim krojeniu zostanie resztka cukinii, której nie da się…

WIĘCEJ >

Zupa z ośmiornicy

Ośmiornicę oczyścić, pokroić Warzywa obrać i pokroić w kostkę Zasmażyć w garnku warzywa Dorzucić ośmiornicę i pomidory Dodać litr wody Przykryć i gotować około 45 min Sprawdzić czy ośmiornica i warzywa są miękkie Doprawić pieprzem i solą

WIĘCEJ >

Grzanki z pasztetem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut Ogórka kroimy w plastry Po tym czasie przenosimy grzanki na…

WIĘCEJ >

Parówki, kiełbasa, kapusta pekińska

Parówki i kiełbasę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Kapustę siekamy i przenosimy do miski Parówki orz kiełbasę odcedzamy i przenosimy na talerz

WIĘCEJ >