fbpx
logo
Szukaj
open close

Proste gazpacho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5db06e72-c411-4b98-9a8e-d6e73a48badb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Proste gazpacho

Przygotowanie

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę
  • Ogórki, cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Z bułki wydłubujemy wnętrze
  • Wszystkie pokrojone warzywa i wnętrze bułki przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować), dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
  • Gotowe gazpacho wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Bułka pszenna (160 g)
  • Ogórek gruntowy (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Cebula (25 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Chili (5 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Czosnek (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >

Gulasz z ryżem

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – miś

Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt głowy misia i uszek Uszka smarujemy tłuszczem Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt oczek i noska Marchew obieramy i wycinamy z niej kółka Z oliwek wycinamy małe kawałki…

WIĘCEJ >

Wieprzowina w sosie żurawinowym

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do rondla Dolewamy wodę, dodajemy żurawinę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odkładamy Mięso…

WIĘCEJ >