fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Proste gazpacho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5db06e72-c411-4b98-9a8e-d6e73a48badb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Proste gazpacho

Przygotowanie

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę
  • Ogórki, cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Z bułki wydłubujemy wnętrze
  • Wszystkie pokrojone warzywa i wnętrze bułki przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować), dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
  • Gotowe gazpacho wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Bułka pszenna (160 g)
  • Ogórek gruntowy (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Cebula (25 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Chili (5 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Czosnek (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >