fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Proste gazpacho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5db06e72-c411-4b98-9a8e-d6e73a48badb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Proste gazpacho

Przygotowanie

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę
  • Ogórki, cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Z bułki wydłubujemy wnętrze
  • Wszystkie pokrojone warzywa i wnętrze bułki przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować), dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
  • Gotowe gazpacho wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Bułka pszenna (160 g)
  • Ogórek gruntowy (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Cebula (25 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Chili (5 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Czosnek (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Krem śliwkowy z cynamonem

Śliwki kroimy w kostkę, przenosimy do miski, zalewamy sokiem z pomarańczy i odstawiamy na ok. 20 minut Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski i skrapiamy…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >