fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gazpacho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz29-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gazpacho

Przygotowanie

  • Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem,
  • Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę
  • Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół
  • Miąższ wkładamy do blendera
  • Dolewamy wodę, oliwę i jednego wydrążonego pomidora
  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i połówkę dodajemy do blendera
  • Ogórka obieramy ze skórki i połowę dodajemy do blendera
  • Miksujemy i przelewamy do garnka
  • Wydrążone pomidory, paprykę i ogórka
  • Kroimy w kostkę i dodajemy do zmiksowanej masy
  • Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do lodówki na minimum godzinę
  • Szczypior drobno siekamy i posypujemy każdą porcję chłodnika

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (340 g)
  • Woda (200 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (25 ml)
  • Szczypiorek (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >

Schab faszerowany szpinakiem z sosem pieczeniowym

Cebulę i czosnek obrać Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę z czosnkiem Dodajemy gałkę muszkatołową, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy szpinak, mieszamy Dusimy 2 min Wyłączamy palnik, wybijamy na szpinak jajka i mieszamy Każdy…

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą

WIĘCEJ >