logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Gazpacho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz29-2-2

Gazpacho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz29-2-2

Przygotowanie

  • Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem,
  • Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę
  • Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół
  • Miąższ wkładamy do blendera
  • Dolewamy wodę, oliwę i jednego wydrążonego pomidora
  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i połówkę dodajemy do blendera
  • Ogórka obieramy ze skórki i połowę dodajemy do blendera
  • Miksujemy i przelewamy do garnka
  • Wydrążone pomidory, paprykę i ogórka
  • Kroimy w kostkę i dodajemy do zmiksowanej masy
  • Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do lodówki na minimum godzinę
  • Szczypior drobno siekamy i posypujemy każdą porcję chłodnika

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 czerwona cebula
  • 500 ml wody mineralnej niegazowanej
  • 1 – 2 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól (…)

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >

Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem (…)

WIĘCEJ >

Warzywa z kurkumą

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl