fbpx
logo
Szukaj
open close

Gazpacho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz29-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gazpacho

Przygotowanie

  • Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem,
  • Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę
  • Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół
  • Miąższ wkładamy do blendera
  • Dolewamy wodę, oliwę i jednego wydrążonego pomidora
  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i połówkę dodajemy do blendera
  • Ogórka obieramy ze skórki i połowę dodajemy do blendera
  • Miksujemy i przelewamy do garnka
  • Wydrążone pomidory, paprykę i ogórka
  • Kroimy w kostkę i dodajemy do zmiksowanej masy
  • Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do lodówki na minimum godzinę
  • Szczypior drobno siekamy i posypujemy każdą porcję chłodnika

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Woda (200 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (25 ml)
  • Szczypiorek (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Puree z białej rzodkwi

Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie Dodajemy masło…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >