Przecier pomidorowy
Przecier pomidorowy
Przygotowanie
- Pomidory dokładnie myjemy, na górze nacinamy w krzyżyk, wkładamy do miski i zalewamy gorącą wodą na ok. 3-4 minuty
- Po tym czasie odlewamy z pomidorów wodę i obieramy je ze skórki
- Pomidory kroimy na kawałki, wycinamy szypułki i wrzucamy pomidory do blendera, po czym blendujemy na jednolitą konsystencję
- Przecier przecieramy przez sitko drewnianą łyżką, wlewamy do garnka i podgrzewamy przez kilka minut
- Następnie gotowy przecier przelewamy do słoików i pasteryzujemy przez ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 łyżki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (500 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.