fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziołowy ryż z pomidorami wiśniowymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84e959bf-ca8e-4fc4-8243-cf19a052135d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziołowy ryż z pomidorami wiśniowymi

Przygotowanie

  • Do garnka wrzucamy ryż, dolewamy wodę i bulion, dodajemy przyprawy (sól) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie przykrywamy garnek pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (lub do momentu, aż ryż będzie miękki)
  • Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i spulchniamy ryż widelcem
  • Pomidorki kroimy na pół i wrzucamy do garnka z ryżem
  • Zieleninę drobno siekamy, wrzucamy do garnka z ryżem i mieszamy
  • Na wierzch kładziemy kawałek ręcznika papierowego, przykrywamy z powrotem pokrywką i odstawiamy na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ryżem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Ryż basmati (180 g)
  • Bulion mięsny (180 ml)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Warzywa w sosie a’la beszamelowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z masłem. Dodajemy przyprawy. Mleko mieszamy co jakiś czas, w tym czasie kroimy w cienkie plasterki bakłażana i cukinię. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę…

WIĘCEJ >

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >