fbpx
logo
Szukaj
open close

Kasza, kurczak, ryż i dynia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72a3f9b0-f66c-4c3e-a74b-80a895c09ad8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza, kurczak, ryż i dynia

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Kaszę i ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Do miski wlewamy tłuszcz, wsypujemy przyprawy i mieszamy
  • Do miski z tłuszczem wkładamy kawałki mięsa i dokładnie obtaczamy każdy kawałek
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kawałki mięsa i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
  • Dynię, kaszę, ryż oraz mięso wkładamy do miski i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Dynia (100 g)
  • Kasza jaglana (50 g)
  • Ryż basmati (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >