Kasza, kurczak, ryż i dynia
Kasza, kurczak, ryż i dynia
Przygotowanie
- Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Kaszę i ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
- Do miski wlewamy tłuszcz, wsypujemy przyprawy i mieszamy
- Do miski z tłuszczem wkładamy kawałki mięsa i dokładnie obtaczamy każdy kawałek
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy kawałki mięsa i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
- Dynię, kaszę, ryż oraz mięso wkładamy do miski i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Dynia (100 g)
- Kasza jaglana (50 g)
- Ryż basmati (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pizzerinka
Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…
WIĘCEJ >Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)
Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…
WIĘCEJ >Roladki łososiowo-tuńczykowe
W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny
WIĘCEJ >Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi
Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…
WIĘCEJ >