fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż, dynia i słonecznik

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef81ad00-01ca-41ca-8e69-3b09fc9238a1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż, dynia i słonecznik

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Następnie dynię odcedzamy i rozgniatamy tłuczkiem
  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Ugotowany ryż przenosimy do miski, na wierzch nakładamy rozgniecioną dynię i całość posypujemy pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z ryżem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Dynia (100 g)
  • Pestki słonecznika obrane (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz w sosie musztardowym

Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski Dolewamy sos i całość dokładnie mieszamy, a następnie odkładamy miskę na ok. 30 minut Co ok. 10 minut obracamy mięso na drugą…

WIĘCEJ >

Risotto z wędzonym kurczakiem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Bulion wlewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę…

WIĘCEJ >

Makrela wędzona z sałatką warzywną

Rybę i warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki (poza chlebem) wrzucamy do miski i mieszamy Obok sałatki kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >