fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryż z dynią i bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24fb24bc-e6b7-4304-ab85-1c4489e0c900
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z dynią i bakaliami

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
  • Wszystkie składniki razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem ryżu.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Dynia (100 g)
  • Morela suszona (30 g)
  • Rodzynki (30 g)
  • Orzech włoski (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śniadanie dla zakochanych

Marchew z ziemniakiem obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Z marchewki, ziemniaka i buraka wykrawamy serduszka (najlepiej jest to zrobić za pomocą specjalnej wykrawaczki) Szczypiorek…

WIĘCEJ >

Kapuśniak

Mięso kroimy na 3 części, przenosimy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy sól i zagotowujemy Następnie ściągamy szumowiny i gotujemy pod przykryciem przez ok. 40 minut (na małym ogniu) Marchew, seler oraz pietruszkę obieramy i…

WIĘCEJ >

Wołowina z makaronem ryżowym

Do miski wlewamy 1/3 ilości sosu sojowego i połowę soku z limonki, dodajemy połowę cukru i dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby było równomiernie pokryte marynatą, a następnie odkładamy na ok. 30 minut…

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >