fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z jabłkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2d0c5213-ab53-4a41-ab93-9e361ae17e07
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z jabłkami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy
  • W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce
  • Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki
  • Dusimy 15 minut
  • Na talerzu układamy ryż, a na nim mus jabłkowy

Uwagi

Można dodatkowo zapiec ryż z musem jabłkowym w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 10 minut

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g ryżu basmati
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego (3 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki mielonych goździków (2 g)
  • 1 łyżka soku z cytryny (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >