fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z jabłkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2d0c5213-ab53-4a41-ab93-9e361ae17e07
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z jabłkami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy
  • W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce
  • Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki
  • Dusimy 15 minut
  • Na talerzu układamy ryż, a na nim mus jabłkowy

Uwagi

Można dodatkowo zapiec ryż z musem jabłkowym w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 10 minut

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g ryżu basmati
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego (3 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki mielonych goździków (2 g)
  • 1 łyżka soku z cytryny (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.

WIĘCEJ >

Placuszki bez glutenu, bez jaj

Wszystkie składniki miksujemy razem dolewając tyle mleka/wody aby uzyskać konsystencję podobną do gęstej śmietany (bardziej gęstą od ciasta naleśnikowego) Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu z obu stron po 2 minuty Najlepiej usmażyć jednego…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sposób pierwszy: Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut. Sposób drugi: Włożyć dynię…

WIĘCEJ >