logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka Raffaello

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c424485be-63af-4df1-b7ee-b9cc416537db

Ryżanka Raffaello

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c424485be-63af-4df1-b7ee-b9cc416537db

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut.
  • Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody)
  • Całość przelewam do miseczki, następnie dodajemy łyżeczkę oleju kokoswego nierafinowanego i mieszamy.
  • Można jeść ciepłe lub odstawić do lodówki do ochłodzenia. Przyozdabiamy wedle uzania maką migdałową i masłem migdałowym.

Rady dietetyka

Warto zjeść ryżankę na zimno nie tylko ze względu na preferencje smakowe, ale również na proces powstawania skrobi opornej, która karmi pożyteczne bakterie w naszych jelitach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g ryżu basmati/jaśminowego
  • 2 łyżki (20 g) wiórków kokosowych
  • 1 łyżka erytrolu
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego
  • opcjonalnie: mąka migdałowa i masło migdałowe (po łyżeczce)

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Ryba z warzywami

Oczyszczoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni grillowej kilka minut. Cukinię oczyszczamy, czosnek drobno (…)

WIĘCEJ >

Krewetki na sałacie duszone w pomarańczach

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomarańcze obieramy, kroimy w cząstki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód (…)

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu (…)

WIĘCEJ >

Frytki z marchewki

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl