fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryż z dynią i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbfc0dd61-7ad3-4f3c-9250-580fcd454afc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z dynią i miodem

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)
  • Do miski wkładamy dynię, ryż oraz dodajemy miód i całość delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie dań z ryżem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Dynia (100 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy. Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając, Pomiędzy kawałki kapusty…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Kuleczki szpinakowo-ryżowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Szpinak oczyszczamy, grubo kroimy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 minuty (gotujemy do momentu, aż lekko zmięknie,…

WIĘCEJ >