fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z dorszem na parze

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49834f48-45fc-446a-a645-aabe5fcdfb3a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z dorszem na parze

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie rybę przyprawiamy z każdej strony
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Na garnek nakładamy wkładkę do gotowania na parze, a na wkładkę kładziemy rybę i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Na talerze nakładamy ryż, a obok kładziemy rybę, którą skrapiamy sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)
  • Bazylia suszona (0.5 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)
  • Czosnek niedźwiedzi suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Ręcznik papierowy, Sitko, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Brownie z batatów i wątróbki

Ciasto: Bataty obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy, aż będą miękkie Odcedzamy wodę i przekładamy bataty do miski, w której będziemy blendować Dodajemy do miski obrane banany Pokrój wątróbkę w małe kawałki i dodaj…

WIĘCEJ >

Roladki wołowe z serem i bazylią

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a…

WIĘCEJ >