fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryż z dorszem na parze

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49834f48-45fc-446a-a645-aabe5fcdfb3a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryż z dorszem na parze

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie rybę przyprawiamy z każdej strony
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Na garnek nakładamy wkładkę do gotowania na parze, a na wkładkę kładziemy rybę i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Na talerze nakładamy ryż, a obok kładziemy rybę, którą skrapiamy sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)
  • Bazylia suszona (0.5 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)
  • Czosnek niedźwiedzi suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Ręcznik papierowy, Sitko, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Misa smakowitości

Falafel Ciecierzycę wsypujemy do garnka, zalewamy wodę i odstawiamy na ok. 10-12 godz. (ilość wody powinna być ok. 5 cm powyżej poziomu ciecierzycy) Po tym czasie odcedzamy ciecierzycę i przenosimy do miski Cebulę oraz czosnek…

WIĘCEJ >

Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w garnku/rondelku 2 łyżki tłuszczu Podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Dodajemy szpinak Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy gałkę muszkatołową Mieszamy, próbujemy, przyprawiamy Piersi z…

WIĘCEJ >

Prosty omlet proteinowy

Wszystkie składniki mieszamy lub blendujemy Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanym maśle

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >