fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z brokułu z płatkami migdałowymi i kiełkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf29ae5c9-7fc3-4f75-8a95-0caffa2c2b1a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z brokułu z płatkami migdałowymi i kiełkami

Przygotowanie

  • Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka
  • Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy żółtko i całość blendujemy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy płatkami migdałowymi oraz kiełkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (250 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Płatki migdałowe (30 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Kiełki brokuła (16 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >