fbpx
logo
Szukaj
open close

Domowy przecier pomidorowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfd2c28c-82d6-40ff-97d1-a6e4b59447b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Domowy przecier pomidorowy

Przygotowanie

  • Pomidory kroimy w ćwiartki i odcinamy zielone końcówki
  • Jabłka obieramy i kroimy w kostkę
  • Do garnka wrzucamy pomidory z jabłkami i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż pomidory i jabłka się rozpadną
  • Zawartość garnka przenosimy do blendera i blendujemy na gładką masę, po czym z powrotem wlewamy do garnka
  • Przecier gotujemy na małym ogniu do momentu, aż woda odparuję i powstanie przecier o pożądanej konsystencji
  • Następnie gotowy przecier przelewamy do suchych słoików, mocno zakręcamy i stawiamy do góry dnem (słoiki możemy również zapasteryzować)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem pomidorów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 40
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (4000 g)
  • Jabłko (360 g)
  • Sól kłodawska (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Duszona wieprzowina z bekonem

Cebulę kroimy na pół Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w kostkę Boczek kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę, marchew, seler, boczek, zieleninę oraz przyprawy (liście laurowe)…

WIĘCEJ >

Dorsz z patelni

Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wybijamy jajo i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej wsypujemy bułkę tartą Każdy kawałek ryby po kolei obtaczamy w kolejności podanych misek, a następnie posypujemy przyprawami…

WIĘCEJ >

Chleb z plantanów

Plantany należy obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika. Piec do lekkiego przyrumienienia około…

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >