fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos ze świeżych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05cd2506-2428-4e51-b1b0-cbbfba18d125
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos ze świeżych pomidorów

Przygotowanie

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pomidory i wszystkie przyprawy, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut
  • Sos możemy podawać np. z ziemniakami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (1250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Bazylia suszona (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Migdałowy dodatek do ziemniaków

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Tłuszcz wylewamy na blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozsypujemy po tłuszczu Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut,…

WIĘCEJ >

Włoski sos sałatkowy

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki wrzucamy do słoika, zakręcamy i potrząsamy do momentu, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą

WIĘCEJ >

Pesto z buraków

Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >