fbpx
logo
Szukaj
open close

Szybki sos diabelski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c099d9a8a-b0a9-42dc-a25f-b10ff2b73d58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szybki sos diabelski

Przygotowanie

  • Grill w piekarniku rozgrzewamy na pełną moc
  • Blachę wykładamy folią aluminiową
  • Na folii kładziemy cebulki, obrany czosnek i chili, po czym wkładamy blachę do piekarnika i podpiekamy wszystko na brązowo
  • Blachę wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Wszystkie podpieczone składniki przenosimy do blendera i drobno siekamy
  • Pomidorki drobno siekamy i wrzucamy do blendera
  • Do blendera dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cebula szalotka ze szczypiorem (120 g)
  • Chili (120 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Sos ostrygowy (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dip z ciecierzycy z ziołami

Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ciecierzycę i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości) Następnie ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Bezowa polewa

Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i ubijamy na niezbyt twardą pianę Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu…

WIĘCEJ >

Maślana polewa cytrynowa

Tłuszcz powinien być miękki Wszystkie składni razem miksujemy do gładkości

WIĘCEJ >

Sos miętowy

Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

WIĘCEJ >