fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Przysmak z jabłkami i borówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caba4b12a-7328-4a49-a87a-32ff57e96a6f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Przysmak z jabłkami i borówkami

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry, a następnie przenosimy do miski
  • Dodajemy borówki, cukier puder, 1/3 ilości mąki (kukurydzianej) oraz przyprawy (cynamon) i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przenosimy zawartość miski do naczynia żaroodpornego
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do blendera wsypujemy pozostałą mąkę (kukurydzianą), mąkę (pszenną) i proszek do pieczenia, dodajemy tłuszcz i całość miksujemy do momentu, aż będzie miało strukturę kruszonki
  • Następnie dolewamy mleko i jeszcze chwilę miksujemy
  • Ciasto przenosimy na podsypaną mąką stolnicę i dzielimy na 8-10 kawałków
  • Z każdego kawałka formujemy kulę, które następnie układamy na owocach umieszczonych w naczyniu żaroodpornym i całość posypujemy cukrem
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 40-45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia owsianek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Borówka (200 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Płatki migdałowe (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon Gotujemy na małym ogniu przez 30 min (pilnujemy-mieszamy) Miksujemy blenderem…

WIĘCEJ >

Jajko w koszulce z pieczarek

Dwie pieczarki czyścimy, wydrążamy środek, przyprawiamy i skrapiamy oliwą Układamy na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia Wykładamy plastrami boczku Do środka wbijamy jajko Doprawiamy solą i pieprzem Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st….

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >