fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z tartym orzechem kokosowym i chia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0282a46-6afb-413d-948d-5cfe4158bc25
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z tartym orzechem kokosowym i chia

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
  • Orzecha koksowego rozbijamy (np. o deskę), obieramy i kroimy na kawałki
  • Owsiankę przenosimy do miski, posypujemy kawałkami orzecha i nasionami chia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
  • Orzech kokosowy (kokos) (50 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cukier trzcinowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zimowy deser owocowy

Do rondla wsypujemy cukier i przyprawy (cynamon), dodajemy ekstrakt z wanilii, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż cukier się rozpuści) Figi kroimy na pół i…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Kurczak curry ze smażonymi bananami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Owoce obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut…

WIĘCEJ >

Omlet paprykowy w tortilli

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy tłuszcz (olej), dolewamy ciepłą wodę (wody powinniśmy dolać tak dużo, aby uzyskać niezbyt rzadką konsystencję) i całość dokładnie mieszamy Uzyskana masę dzielimy na 4 części i z każdej części formujemy…

WIĘCEJ >