fbpx
logo
Szukaj
open close

Pulpeciki cielęce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd2dc42ce-c53c-4299-88e2-66e453077cea
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pulpeciki cielęce

Przygotowanie

  • Mięso mielimy na standardowym sitku do miski
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy 1/4 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, po czym przenosimy do miski z mięsem
  • Do miski z mięsem wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy pulpeciki
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Pulpeciki obtaczamy w mącę, kładziemy na patelnię i obsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas obracając
  • Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy
  • Do gorącego bulionu wkładamy pulpeciki i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Następnie przenosimy pulpeciki na talerz i podajemy
  • Pulpeciki możemy podawać np. z dodatkiem gotowanych ziemniaków i sałatką ze świeżych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cielęciną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina łopatka (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cebula (50 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gotowany kurczak z imbirem

Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę drobno siekamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Krewetki duszone w maśle z pomidorami i rozmarynem

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i smażymy krewetki minutę i…

WIĘCEJ >

Surówka z marchwi i jabłek

Marchewki oraz jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dodajemy tłuszcz oraz sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Żeberka z grilla w syropie klonowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza żeberkami) i całość dokładnie mieszamy Płaty żeber kroimy na pojedyncze żeberka, wkładamy do miski z marynatą i całość dokładnie mieszamy, tak…

WIĘCEJ >