fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpeciki jaglane z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd34dc20b-9b1a-41fc-87d6-a8c5ad0a21e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pulpeciki jaglane z warzywami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Następnie warzywa odcedzamy, studzimy i ścieramy na grubych oczkach tarki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza mąką) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Cały czas blendując stopniowo wsypujemy mąkę
  • Z uzyskanej masy formujemy pulpeciki, które następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 12-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem kaszy jaglanej.

Autor

Kamila Lipowicz
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kasza jaglana (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Majeranek (świeży) (12 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mrożony koktajl bananowo ananasowy

Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy

WIĘCEJ >

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

Dzień wcześniej: udka z kurczaka płuczemy, obtaczamy w przyprawach Ananasa kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy kawałkami ananasa Wstawiamy do lodówki W dniu przygotowywania posiłku:…

WIĘCEJ >

Kokosanki z kaszy jaglanej

Kaszę gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i kurkumy. Po ugotowaniu dodajemy mielone orzechy, a garnek z kaszą owijamy ręcznikiem i wkładamy w kołdrę albo koc. Po minimum dwóch godzinach kaszę wykładamy na formę, formujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z sosem mojito

Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie Miętę, sok wyciśnięty z limonki, ocet, oliwę i szczyptę soli blendujemy na jak najbardziej jednolity sos Sałatę i ogórka kroimy, układamy w misce z…

WIĘCEJ >