fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpeciki jaglane z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd34dc20b-9b1a-41fc-87d6-a8c5ad0a21e1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pulpeciki jaglane z warzywami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Następnie warzywa odcedzamy, studzimy i ścieramy na grubych oczkach tarki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza mąką) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Cały czas blendując stopniowo wsypujemy mąkę
  • Z uzyskanej masy formujemy pulpeciki, które następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 12-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem kaszy jaglanej.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kasza jaglana (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Majeranek (świeży) (12 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Indyk z grzybami

Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.  Doprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >

Kotlety z zielonej soczewicy

Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, solimy dopiero pod koniec gotowania. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody, studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, ziarna słonecznika i dyni siekamy. Smażymy cebulę na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni….

WIĘCEJ >