Pulpeciki jaglane z warzywami
Pulpeciki jaglane z warzywami
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
- Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
- Następnie warzywa odcedzamy, studzimy i ścieramy na grubych oczkach tarki
- Zieleninę drobno siekamy
- Wszystkie składniki (poza mąką) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Cały czas blendując stopniowo wsypujemy mąkę
- Z uzyskanej masy formujemy pulpeciki, które następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 12-15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem kaszy jaglanej.
Autor
Lista składników
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Kasza jaglana (50 g)
- Marchew (45 g)
- Majeranek (świeży) (12 g)
- Mąka kokosowa (12 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron warzywny z sosem bolognese
Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…
WIĘCEJ >Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym
Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety Sorbety: Obieramy banany…
WIĘCEJ >Kurkuma latte
Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.
WIĘCEJ >Szybkie gofry
Masło rozpuszczamy w garnuszku. Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita. Pieczemy gofry…
WIĘCEJ >