fbpx
logo
Szukaj
open close

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c71c6ff7e-64f5-48e9-bd9c-2d6b878415ba
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Po tym czasie zawartość patelni blendujemy na jednolity sos
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie się rozpadał)
  • Następnie brokuł odcedzamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy mięso, kaszę manną, sól oraz wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy małe pulpety
  • Pulpety delikatnie wkładamy do sosu i gotujemy przez ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pulpetów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (500 g)
  • Indyk mięso mielone (500 g)
  • Brokuł (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Kasza manna (50 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Bazylia (świeża) (10 g)
  • Oregano (świeże) (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól…

WIĘCEJ >

Bekonowe kulki

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze Blachę wkładamy do…

WIĘCEJ >

Sałatka z camembertem i z orzechami

Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami Doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >