fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-40
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Po tym czasie zawartość patelni blendujemy na jednolity sos
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie się rozpadał)
  • Następnie brokuł odcedzamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy mięso, kaszę manną, sól oraz wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy małe pulpety
  • Pulpety delikatnie wkładamy do sosu i gotujemy przez ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pulpetów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (500 g)
  • Indyk mięso mielone (500 g)
  • Brokuł (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Kasza manna (50 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Bazylia (świeża) (10 g)
  • Oregano (świeże) (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż, dynia, jabłko, orzechy, miód

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jabłko obieramy…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy około pół minuty. Następnie w malakserze miksujemy cebulę i dodajemy do czosnku. Smażymy, aż…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z pietruszkowym pesto

Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Seler oraz pomidorki kroimy…

WIĘCEJ >