logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdd9a89bb-fcaa-4c84-bd4b-8f94fca8c7a5

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki
  • Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy dokładnie przez 2 minuty
  • Formujemy kulki wielkości piłeczki ping pongowej
  • Zagotowujemy rosół, dodajemy pozostałą marchew
  • Ostrożnie wrzucamy pulpety
  • Gotujemy 15 mi
  • Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Podsmażamy w rondelku na tłuszczu 2-3 min
  • Dodajemy marchewkę z rosołu i estragon
  • Dolewamy szklankę rosołu
  • Miksujemy blenderem
  • Jeśli jest za gęste, dodajemy trochę rosołu, jak za rzadkie, chwilę gotujemy
  • Kalafiora i brokuła dzielimy na róże i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 8 min

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 g szynki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • ½ pietruszki
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 litr rosołu – bulionu mięsnego
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki smalcu
  • ½ brokuła
  • ½ kalafiora
  • ½ łyżeczki estragonu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Łyżka cedzakowa, Maszynka do mielenia mięsa, Rondel
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone (…)

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez (…)

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu (…)

WIĘCEJ >

Owoce morza ze szpinakiem

Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty. Dodać obraną i (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl