fbpx
logo
Szukaj
open close

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdd9a89bb-fcaa-4c84-bd4b-8f94fca8c7a5-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki
  • Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy dokładnie przez 2 minuty
  • Formujemy kulki wielkości piłeczki ping pongowej
  • Zagotowujemy rosół, dodajemy pozostałą marchew
  • Ostrożnie wrzucamy pulpety
  • Gotujemy 15 mi
  • Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Podsmażamy w rondelku na tłuszczu 2-3 min
  • Dodajemy marchewkę z rosołu i estragon
  • Dolewamy szklankę rosołu
  • Miksujemy blenderem
  • Jeśli jest za gęste, dodajemy trochę rosołu, jak za rzadkie, chwilę gotujemy
  • Kalafiora i brokuła dzielimy na róże i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 8 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje na przyrządzenie pulpetów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kalafior (200 g)
  • Wieprzowina szynka (surowa) (200 g)
  • Brokuł (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Łyżka cedzakowa, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wątróbka pieczona z jabłkami

Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu Jabłka kroimy w 8 ćwiartek Cebulę kroimy na pół i w plasterki Szklimy na tłuszczu Dodajemy majeranek Dodajemy jabłko i wątróbkę…

WIĘCEJ >

Rosół SCD

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku Wlewamy wodą, do przykrycia całości jego zawartości Lekko solimy Gotujemy rosół na wolnym ogniu przez 4 godziny (ważny czas gotowania – krócej gotowana marchew może być niedobrze strawiona przez chore…

WIĘCEJ >

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >

Stir-fried pak choi

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli. Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy. Trzymamy całość…

WIĘCEJ >