logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb02b6aae-ca60-4379-951b-466300ab3f3f

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb02b6aae-ca60-4379-951b-466300ab3f3f

Przygotowanie

  • Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach
  • Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy
  • Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę
  • Mielimy też obraną połówkę marchewki, pietruszki i obrany czosnek
  • Solimy i pieprzymy
  • Mieszamy dokładnie masę mieloną i formujemy 6-7 kulek
  • W garnuszku zagotowujemy rosół
  • Na wrzątek wkładamy kulki mięsne i wrzucamy pokrojone warzywa
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zasmażamy na łyżce tłuszczu i dodajemy do garnka
  • Gotujemy 20 minut
  • Wyjmujemy mięso, a wywar z warzywami miksujemy
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Kalarepę obieramy i kroimy w plastry
  • Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnię
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy po 3 minuty z każdej strony
  • Na talerzu układamy warzywa, obok mięso i polewamy sosem

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g sarniny
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • ⅓ cukinii
  • ½ kalarepy
  • 2 łyżki smalcu
  • 500 ml rosołu/bulionu
  • sól, pieprz 

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie (…)

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z kurkami

Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić (…)

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać (…)

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl