fbpx
logo
Szukaj
open close

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb02b6aae-ca60-4379-951b-466300ab3f3f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Przygotowanie

  • Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach
  • Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy
  • Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę
  • Mielimy też obraną połówkę marchewki, pietruszki i obrany czosnek
  • Solimy i pieprzymy
  • Mieszamy dokładnie masę mieloną i formujemy 6-7 kulek
  • W garnuszku zagotowujemy rosół
  • Na wrzątek wkładamy kulki mięsne i wrzucamy pokrojone warzywa
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zasmażamy na łyżce tłuszczu i dodajemy do garnka
  • Gotujemy 20 minut
  • Wyjmujemy mięso, a wywar z warzywami miksujemy
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Kalarepę obieramy i kroimy w plastry
  • Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnię
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy po 3 minuty z każdej strony
  • Na talerzu układamy warzywa, obok mięso i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Sarnina łopatka (200 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Kalarepa (80 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy (…)

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy (…)

WIĘCEJ >