fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Racuchy z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c354ca864-2b89-4fba-b989-b37cca785563
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Racuchy z serem

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy mleko, dodajemy pokruszony ser, żółtka oraz cukry i dokładnie miksujemy
  • Następnie dosypujemy mąkę i ponownie miksujemy
  • W osobnej misce ubijamy białka z solą, a następnie przenosimy je do miski z ciastem i delikatnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Usmażone placki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Placki możemy podawać np. z owocami lub dżemem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser twarogowy krowi (250 g)
  • Mąka pszenna (150 g)
  • Mleko krowie (120 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Jajo żółtko (40 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cukier waniliowy (8 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja na twardo na szpinaku

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Do miski wkładamy szpinak, ogórka oraz jaja i całość polewamy…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z kurczakiem

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę oraz mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę oraz mięso, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 10 minut (do momentu, aż mięso…

WIĘCEJ >

Grillowana dorada na ryżu

Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Rybę oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wsadzamy rybę do naczynia płaskiego, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na ok. 30…

WIĘCEJ >