fbpx
logo
Szukaj
open close

Racuchy z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c354ca864-2b89-4fba-b989-b37cca785563
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Racuchy z serem

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy mleko, dodajemy pokruszony ser, żółtka oraz cukry i dokładnie miksujemy
  • Następnie dosypujemy mąkę i ponownie miksujemy
  • W osobnej misce ubijamy białka z solą, a następnie przenosimy je do miski z ciastem i delikatnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Usmażone placki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Placki możemy podawać np. z owocami lub dżemem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser twarogowy krowi (250 g)
  • Mąka orkiszowa (150 g)
  • Mleko kokosowe (120 ml)
  • Jajo białko (62 g)
  • Jajo żółtko (40 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (8 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone grzyby (wodę zostawiamy, możemy ją sobie użyć do jakiejś zupy, czy sosu) Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Mini hot-dogi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później). Każdą z parówek kroimy na 4 części.  Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka…

WIĘCEJ >

Jaglanka z dynią

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jaglankę…

WIĘCEJ >

Dorsz na koprze włoskim

Rybę oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy z każdej strony przyprawami Cebulę obieramy i drobno siekamy Koper oczyszczamy i siekamy zieloną część, a bulwę kroimy wzdłuż na kilka części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >