Racuchy z serem
Racuchy z serem
Przygotowanie
- Do miski wlewamy mleko, dodajemy pokruszony ser, żółtka oraz cukry i dokładnie miksujemy
- Następnie dosypujemy mąkę i ponownie miksujemy
- W osobnej misce ubijamy białka z solą, a następnie przenosimy je do miski z ciastem i delikatnie mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Usmażone placki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
- Placki możemy podawać np. z owocami lub dżemem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Ser twarogowy krowi (250 g)
- Mąka orkiszowa (150 g)
- Mleko kokosowe (120 ml)
- Jajo białko (62 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Cukier waniliowy (trzcinowy) (8 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.