fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Risotto bez ryżu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95f76449-8def-4b81-8afa-479c939888ba
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Risotto bez ryżu

Przygotowanie

  • Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić.
  • Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie – zwracaj uwagę na opisy piktogramów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 różyczka kalafiora (70 g)
  • 1-2 różyczki brokuła (50 g)
  • 1 mała marchewka (60 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1-2 gałązki natki pietruszki (4 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z kurczakiem

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem morelowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >