Risotto bez ryżu
Risotto bez ryżu
Przygotowanie
- Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić.
- Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Cebula (świeża) (105 g)
- Kalafior (świeży) (80 g)
- Brokuł (świeży) (60 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Natka pietruszki (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ryżanka ze słonecznikiem
Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…
WIĘCEJ >Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…
WIĘCEJ >Siekany tatar z wołowiny
Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę Ogórka pokroić w drobna kostkę Oddzielić żółtko od białka (białko można później…
WIĘCEJ >Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach Dodać rukolę Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski Sałaty i…
WIĘCEJ >