fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Risotto z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz2-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Risotto z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki
  • Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy zmiksowany kalafior
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 – 3 min

Rady dietetyka

Możesz zamienić kalafior na brokuła – wtedy risotto będzie miało kolor zielony.

Uwagi

Wypróbuj inną propozycję risotto bez ryżu, która znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 różyczki kalafiora (200 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >