fbpx
logo
Szukaj
open close

Risotto z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz2-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Risotto z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki
  • Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy zmiksowany kalafior
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 – 3 min

Uwagi

Wypróbuj inną propozycję risotto bez ryżu, przepis podpięty w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych (…)

WIĘCEJ >