fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Risotto z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz2-4-3

Risotto z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki
  • Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy zmiksowany kalafior
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 – 3 min

Rady dietetyka

Możesz zamienić kalafior na brokuła – wtedy risotto będzie miało kolor zielony.

Uwagi

Wypróbuj inną propozycję risotto bez ryżu, która znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 różyczki kalafiora (200 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. Mieszamy co jakiś czas, żeby się nie przypalił. Miskę stawiamy na wadze i przeciskamy do…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Wrzucamy mięso Lekko solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >