fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Risotto z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz2-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Risotto z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki
  • Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy zmiksowany kalafior
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 – 3 min

Rady dietetyka

Możesz zamienić kalafior na brokuła – wtedy risotto będzie miało kolor zielony.

Uwagi

Wypróbuj inną propozycję risotto bez ryżu, która znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 różyczki kalafiora (200 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem warzywny

Warzywa obieramy i kroimy na małe kawałki Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy sól i kurkumę Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie Blendujemy 

WIĘCEJ >

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą

Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy

WIĘCEJ >

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >