Risotto z kalafiora
Risotto z kalafiora
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na małe kawałki
- Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować
- Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę
- Podsmażamy 2 min
- Dodajemy zmiksowany kalafior
- Lekko solimy i pieprzymy
- Podsmażamy 2 – 3 min
Uwagi
Wypróbuj inną propozycję risotto bez ryżu, przepis podpięty w powiązanych.
Autor
Lista składników
- Kalafior (200 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Oliwkowe tagliatelle
Masło rozgrzewamy na patelni Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle” Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy Po kilku minutach dodajemy oliwki Pod koniec smażenia wbijamy na…
WIĘCEJ >Domowy sok „kubuś”
Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, jabłka natomiast jedynie dokładnie myjemy i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w naszej wyciskarce/sokowirówce. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki Wyciskamy sok z marchewek, jabłek i pomarańczy. Całość soku…
WIĘCEJ >Wątroba wieprzowa duszona z boczniakami i pieczarkami
Wątrobę pokroić w ukośne cienkie plastry Pieczarki pokroić na ćwiartki Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Podsmażamy 2 min Dodajemy cebulę…
WIĘCEJ >Frytki z batatów w boczku
Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty obieramy i kroimy w grube słupki. Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy do miękkości- 20-25…
WIĘCEJ >