fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Risotto z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz2-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Risotto z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki
  • Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy zmiksowany kalafior
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 – 3 min

Uwagi

Wypróbuj inną propozycję risotto bez ryżu, przepis podpięty w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (świeży) (200 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni (wegańka/wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

WIĘCEJ >

Babka bananowo – cytrynowa

Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko tą zewnętrzną) Cytrynę przekrawamy i wyciskamy z niej sok do jakiegoś naczynia Przygotowujemy formę do…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >