fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki nadziewane krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca24fec3b-1b1e-486d-9bc4-d20d73db4929
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki nadziewane krewetkami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Krewetki drobno siekamy
  • Mięso kroimy poziomo na pół, aby uzyskać cieńsze filety
  • Następnie każdy kawałek wkładamy w dwie warstwy folii i delikatnie tłuczemy
  • Do blendera wsypujemy orzechy, dodajemy czosnek oraz zieleninę i blendujemy
  • Następnie dodajemy ser kanapkowy i blendujemy na gładką masę
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z serem i mieszamy
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy mieszankę, układamy krewetki zawijamy w roladki, a następnie związujemy nicią kuchenną
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, a następnie przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (200 g)
  • Ser kanapkowy (śmietankowy z ziołami) (100 g)
  • Orzechy piniowe (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone ziemniaki z pesto

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, osuszamy i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem Przygotowujemy kawałki papieru do pieczenia i folii aluminiowej (tyle kawałków ile mamy ziemniaków) Ziemniaki smarujemy tłuszczem Na folię…

WIĘCEJ >

Koktajl jarmużowo-figowy

Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Placuszki z ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka W osobnym garnku podgrzewamy mleko, które następnie przelewamy do garnka…

WIĘCEJ >

Tropikalna wołowina z patelni

Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Papryki kroimy w kostkę Pomidory kroimy w cząstki Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek z imbirem oraz paprykę i podsmażamy…

WIĘCEJ >