fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki nadziewane krewetkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-92
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki nadziewane krewetkami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Krewetki drobno siekamy
  • Mięso kroimy poziomo na pół, aby uzyskać cieńsze filety
  • Następnie każdy kawałek wkładamy w dwie warstwy folii i delikatnie tłuczemy
  • Do blendera wsypujemy orzechy, dodajemy czosnek oraz zieleninę i blendujemy
  • Następnie dodajemy ser kanapkowy i blendujemy na gładką masę
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z serem i mieszamy
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy mieszankę, układamy krewetki zawijamy w roladki, a następnie związujemy nicią kuchenną
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, a następnie przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (200 g)
  • Ser kanapkowy (śmietankowy z ziołami) (100 g)
  • Orzechy piniowe (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pankejki z borówkami

Z lodówki wyciągamy jaja, mleko oraz jogurt i odstawiamy na ok. 15-20 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową Do jogurtu wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 15

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jajo odcedzamy,…

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >