Roladki nadziewane krewetkami
Roladki nadziewane krewetkami
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Krewetki drobno siekamy
- Mięso kroimy poziomo na pół, aby uzyskać cieńsze filety
- Następnie każdy kawałek wkładamy w dwie warstwy folii i delikatnie tłuczemy
- Do blendera wsypujemy orzechy, dodajemy czosnek oraz zieleninę i blendujemy
- Następnie dodajemy ser kanapkowy i blendujemy na gładką masę
- Zawartość blendera przenosimy do miski z serem i mieszamy
- Na każdy kawałek mięsa nakładamy mieszankę, układamy krewetki zawijamy w roladki, a następnie związujemy nicią kuchenną
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy roladki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, a następnie przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (200 g)
- Ser kanapkowy (śmietankowy z ziołami) (100 g)
- Orzechy piniowe (50 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Bazylia (świeża) (12 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczone ziemniaki z pesto
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, osuszamy i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem Przygotowujemy kawałki papieru do pieczenia i folii aluminiowej (tyle kawałków ile mamy ziemniaków) Ziemniaki smarujemy tłuszczem Na folię…
WIĘCEJ >Koktajl jarmużowo-figowy
Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Placuszki z ziemniaków
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka W osobnym garnku podgrzewamy mleko, które następnie przelewamy do garnka…
WIĘCEJ >Tropikalna wołowina z patelni
Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Papryki kroimy w kostkę Pomidory kroimy w cząstki Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek z imbirem oraz paprykę i podsmażamy…
WIĘCEJ >