fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowe roladki z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ef7b434-28df-4623-99e4-1f708b421f44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kolorowe roladki z kurczaka

Przygotowanie

  • Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy na filety, a następnie wkładamy w folię kuchenną i rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 0,5 cm
  • Następnie każdy kawałek mięsa posypujemy przyprawami (oregano i pieprzem) z obu stron
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie ściągamy paprykę z patelni łyżką cedzakową
  • Do miski z serem dodajemy połowę papryki i mieszamy, a następnie nakładamy mieszankę na środek każdego filetu
  • Filety zawijamy wzdłuż przykrywając nadzienie i spinamy wykałaczką
  • Na patelni ponownie rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony (do momentu, aż się zarumienią)
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy mięso przez ok. 7-10 minut, co jakiś czas obracając
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałą paprykę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy ocet i mieszamy
  • Mięso nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Pomidor suszony (80 g)
  • Ser Mozzarella (60 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Ser żółty (25 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Łyżka cedzakowa, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Piekarnik, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski Dodać oliwę, musztardę Posolić i popieprzyć, zamieszać

WIĘCEJ >

Witariańskie pomidorki nadziewane

Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…

WIĘCEJ >