fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki łososiowo-tuńczykowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caff5eeb3-e5cd-4e18-8d7a-7c6917106081
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Roladki łososiowo-tuńczykowe

Przygotowanie

  • W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem)
  • Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Pamiętajmy, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości. Te, które pochodzą z większych akwenów morskich (oceanów) będą cechowały się mniejszą zawartością metali ciężkich, np. rtęci.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże plastry łososia wędzonego (200 g)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120 g)
  • Opcjonalnie: 1 łyżka majonezu (25 g)
  • 3 łyżki kaparów (30 g)
  • Sok ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Placki z batatów

Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie pomidorowym

Na patelnię wlewamy passatę pomidorową, dolewamy wino i wodę Doprowadzamy do wrzenia Filety solimy i pieprzymy z obu stron Przekładamy rybę na patelnię, tak aby była cała zanurzona w pomidorowym sosie Dusimy pod przykryciem około…

WIĘCEJ >