Roladki łososiowo-tuńczykowe
Roladki łososiowo-tuńczykowe
Przygotowanie
- W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem)
- Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny
Rady dietetyka
Pamiętajmy, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości. Te, które pochodzą z większych akwenów morskich (oceanów) będą cechowały się mniejszą zawartością metali ciężkich, np. rtęci.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (200 g)
- Tuńczyk w sosie własnym (130 g)
- Cytryna (40 g)
- Kapary (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z gotowanym łososiem
Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…
WIĘCEJ >Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka
Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia…
WIĘCEJ >Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois
Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…
WIĘCEJ >