fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki łososiowo-tuńczykowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caff5eeb3-e5cd-4e18-8d7a-7c6917106081
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki łososiowo-tuńczykowe

Przygotowanie

  • W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem)
  • Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Pamiętajmy, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości. Te, które pochodzą z większych akwenów morskich (oceanów) będą cechowały się mniejszą zawartością metali ciężkich, np. rtęci.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (200 g)
  • Tuńczyk w sosie własnym (130 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Kapary (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z gotowanym łososiem

Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >

Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois

Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…

WIĘCEJ >