fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki wieprzowe z pistacjami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-313
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki wieprzowe z pistacjami

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę i orzechy drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kotlety
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy por oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski, dodajemy zieleninę, orzechy oraz bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem), po czym zwijamy tworząc roladki i związujemy nicią kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
  • Upieczone roladki kroimy w plastry, układamy na talerzach i podajemy z musem jabłkowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Por (140 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Mus jabłkowy (100 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
  • Masło (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z fetą i arbuzem

Do miski wrzucamy sałatę Arbuza oraz ser kroimy w kostkę i dodajemy do miski Całość polewamy tłuszczem (lub sosem) i posypujemy pestkami (jeśli są wymienione w składnikach)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki Z fasolki odcinamy końcówki, a następnie kroimy fasolkę na 3 części Brokuł i fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z czosnkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C W formie do pieczenia układamy mięso, dodajemy czosnek (wraz z łupinami) i całość skrapiamy płynnym tłuszczem (najlepiej jest go wcześniej rozpuścić w garnku) Mięso polewamy bulionem, posypujemy przyprawami…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >