fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki wieprzowe z pistacjami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c28f64b26-9473-4d52-b590-c58af8942221
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki wieprzowe z pistacjami

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę i orzechy drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kotlety
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy por oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski, dodajemy zieleninę, orzechy oraz bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem), po czym zwijamy tworząc roladki i związujemy nicią kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
  • Upieczone roladki kroimy w plastry, układamy na talerzach i podajemy z musem jabłkowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Por (140 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Mus jabłkowy (100 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Serowa zapiekanka z bakłażanem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Bakłażany kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm, smarujemy tłuszczem i posypujemy przyprawami Następnie plastry bakłażanów układamy na metalowy grill w piekarniku i pieczemy przez ok. 10…

WIĘCEJ >

Bigos ze świeżej i kiszonej kapusty

Białą kapustę drobno kroimy za pomocą noża lub obieraczki do warzyw Poszatkowaną białą kapustę, wrzucamy do dużego garnka z pokrywką, zalewamy dwiema szklankami gorącej wody i stawiamy na kuchence Kapustę kiszoną przepłukujemy bieżącą wodą, odciskamy nadmiar soku i…

WIĘCEJ >

Tacos z wołowiną

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni podgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dodajemy passatę, dolewamy bulion i zagotowujemy…

WIĘCEJ >