Roladki z indyka nadziewane serem
Roladki z indyka nadziewane serem
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Mięso posypujemy serem, dodajemy zieleninę i zawijamy w roladki
- Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Roladki panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
- Podsmażone roladki przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Roladki możesz podawać z dodatkiem świeżych lub gotowanych warzyw.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (600 g)
- Ser żółty (200 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Mąka orkiszowa (100 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Szałwia (świeża) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Włoski omlet z kurczakiem
Pomidory kroimy na kawałki i przenosimy do miski Zieleninę oraz oliwki drobno siekamy i przenosimy do miski z pomidorami Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C…
WIĘCEJ >Ryż z warzywami
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-14 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew obieramy i kroimy w plastry Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i…
WIĘCEJ >Pulpety cielęce, ziemniaki i sałatka
Pulpety cielęce Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 7-8 minut Bułkę wkładamy do miski z wodą i…
WIĘCEJ >Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Komosę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pieczarki kroimy…
WIĘCEJ >