Roladki z indyka nadziewane serem
Roladki z indyka nadziewane serem
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Mięso posypujemy serem, dodajemy zieleninę i zawijamy w roladki
- Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Roladki panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
- Podsmażone roladki przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Roladki możesz podawać z dodatkiem świeżych lub gotowanych warzyw.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (600 g)
- Ser żółty (200 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Mąka orkiszowa (100 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Szałwia (świeża) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Roladki drobiowe z fetą
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze filety Następnie każdy filet wkładamy między dwa kawałki folii i lekko rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 5…
WIĘCEJ >Kolorowe roladki z kurczaka
Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy w kostkę Mięso kroimy na filety, a następnie wkładamy w folię kuchenną i rozbijamy tłuczkiem…
WIĘCEJ >Roladki wołowe z serem i bazylią
Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a…
WIĘCEJ >Roladki łososiowo-tuńczykowe
W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny
WIĘCEJ >