fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki z indyka nadziewane serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84f7c498-b248-4228-ada9-4b717b03359e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki z indyka nadziewane serem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso posypujemy serem, dodajemy zieleninę i zawijamy w roladki
  • Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Roladki panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Podsmażone roladki przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Roladki możesz podawać z dodatkiem świeżych lub gotowanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Szałwia (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladki drobiowe z fetą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze filety Następnie (…)

WIĘCEJ >

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Roladki wołowe z serem i bazylią

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy (…)

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy (…)

WIĘCEJ >

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C Rozmrożony szpinak wkładamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, jajko Dodajemy sól i pieprz (…)

WIĘCEJ >