fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki z indyka nadziewane serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84f7c498-b248-4228-ada9-4b717b03359e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki z indyka nadziewane serem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso posypujemy serem, dodajemy zieleninę i zawijamy w roladki
  • Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Roladki panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Podsmażone roladki przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Roladki możesz podawać z dodatkiem świeżych lub gotowanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka pszenna (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Szałwia (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – sówka z masłem orzechowym

Chleb wycinamy na kształt sówki (tak jak na załączonym obrazku) i z wyciętego kawałka wycinamy pień choinki Następnie smarujemy chleb masłem orzechowym Banana kroimy w plastry Z truskawki wycinamy kawałki na kształt noska i nóżek…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Pieczywo chrupkie z masłem

Kromki pieczywa smarujemy masłem

WIĘCEJ >