fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki z indyka nadziewane serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84f7c498-b248-4228-ada9-4b717b03359e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki z indyka nadziewane serem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso posypujemy serem, dodajemy zieleninę i zawijamy w roladki
  • Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Roladki panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Podsmażone roladki przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Roladki możesz podawać z dodatkiem świeżych lub gotowanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Szałwia (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Włoski omlet z kurczakiem

Pomidory kroimy na kawałki i przenosimy do miski Zieleninę oraz oliwki drobno siekamy i przenosimy do miski z pomidorami Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C…

WIĘCEJ >

Ryż z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-14 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew obieramy i kroimy w plastry Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i…

WIĘCEJ >

Pulpety cielęce, ziemniaki i sałatka

Pulpety cielęce Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 7-8 minut Bułkę wkładamy do miski z wodą i…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Komosę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pieczarki kroimy…

WIĘCEJ >