fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki wołowe z serem i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e25f4ae-49cb-47b4-99b7-68da8c0a10b2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki wołowe z serem i bazylią

Przygotowanie

  • Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta
  • Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a następnie zwijamy (najpierw zawijamy boki, a później zwijamy – jak dywan)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 7-8 minut z każdej strony (na lekko rumiany kolor)
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szpinak, kiełki oraz rzodkiewkę i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok kładziemy roladki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Szpinak (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Kiełki brokuła (32 g)
  • Ser Gouda (25 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Cebula suszona (0.5 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)
  • Zioła prowansalskie (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na (…)

WIĘCEJ >

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na (…)

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą

Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje (…)

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami

Roladka:·        Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie (…)

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu faszerowana kapustą i sarną

Kapusta: Zaczynamy od wstawienia kapusty Najpierw wykładamy po trochu na desce i kroimy nożem żeby nie było długich „nici” Pokrojoną (…)

WIĘCEJ >