fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki wołowe z serem i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e25f4ae-49cb-47b4-99b7-68da8c0a10b2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki wołowe z serem i bazylią

Przygotowanie

  • Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta
  • Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a następnie zwijamy (najpierw zawijamy boki, a później zwijamy – jak dywan)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 7-8 minut z każdej strony (na lekko rumiany kolor)
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szpinak, kiełki oraz rzodkiewkę i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok kładziemy roladki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Szpinak (75 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Kiełki brokuła (32 g)
  • Ser Gouda (25 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Cebula suszona (0.5 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)
  • Zioła prowansalskie (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z pestkami dyni i jagodami Goji

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami dyni oraz jagodami Goji

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i mięsem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie nacinamy cukinię dookoła na ok. 2 mm od brzegu, wyciągamy miąższ na deskę i drobno siekamy Cukinię wkładamy do…

WIĘCEJ >

Saltimbocca z kurczaka z szałwią

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę grubo siekamy Na każdym kawałku mięsa kładziemy plaster szynki, posypujemy serem oraz zieleniną i zawijamy w roladki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni…

WIĘCEJ >