fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-100
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 mm
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na wrzątek wrzucamy kiełki i gotujemy przez ok. 1 minutę, a następnie odcedzamy
  • Kiełki odciskamy z nadmiaru wody i grubo siekamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy plastry boczku i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut (pieczemy do momentu, aż będzie chrupiący)
  • Następnie kroimy boczek w kostkę
  • Na każdym kawałku mięsa układamy kiełki, boczek i ser, zawijamy w roladkę i związujemy nicią kuchenną
  • Blachę wykładamy nowym kawałkiem papieru do pieczenia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Kiełki rzeżuchy (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż zapiekany z truskawkami

Włączamy piekarnik na opcję grzania „góra-dół” na 180 st. C. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż zalecane na opakowaniu. Truskawki kroimy na połówki lub na ćwiartki. Ugotowany ryż mieszamy z miodem i mlekiem kokosowym oraz…

WIĘCEJ >

Pieczony batat z pastą z awokado i rukolą

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (czosnek przeciskamy przez praskę) Pieczony batat z…

WIĘCEJ >

Krem buraczany z mleczkiem kokosowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C Buraki szorujemy, nie obieramy, wkładamy do rękawa i pieczemy przez 45 – 50 minut Upieczone buraki należy chwilę przestudzić Odcinamy im korzonki, kroimy na pół i kroimy na…

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >