fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c60921e9b-722e-451f-a810-1b6db24691d0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 mm
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na wrzątek wrzucamy kiełki i gotujemy przez ok. 1 minutę, a następnie odcedzamy
  • Kiełki odciskamy z nadmiaru wody i grubo siekamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy plastry boczku i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut (pieczemy do momentu, aż będzie chrupiący)
  • Następnie kroimy boczek w kostkę
  • Na każdym kawałku mięsa układamy kiełki, boczek i ser, zawijamy w roladkę i związujemy nicią kuchenną
  • Blachę wykładamy nowym kawałkiem papieru do pieczenia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Kiełki rzeżuchy (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladki nadziewane krewetkami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki drobno siekamy Mięso kroimy poziomo (…)

WIĘCEJ >

Roladki drobiowe z fetą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze filety Następnie (…)

WIĘCEJ >

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Roladki drobiowe z serem

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, aby otrzymać cieńsze kawałki Każdy kawałek mięsa wkładamy w dwie warstwy folii (…)

WIĘCEJ >

Roladki wołowe z serem i bazylią

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy (…)

WIĘCEJ >