fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c60921e9b-722e-451f-a810-1b6db24691d0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 mm
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na wrzątek wrzucamy kiełki i gotujemy przez ok. 1 minutę, a następnie odcedzamy
  • Kiełki odciskamy z nadmiaru wody i grubo siekamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy plastry boczku i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut (pieczemy do momentu, aż będzie chrupiący)
  • Następnie kroimy boczek w kostkę
  • Na każdym kawałku mięsa układamy kiełki, boczek i ser, zawijamy w roladkę i związujemy nicią kuchenną
  • Blachę wykładamy nowym kawałkiem papieru do pieczenia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Kiełki rzeżuchy (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Purée z dyni

Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby można było łatwo wbić w nią nóż lub widelec Po ostudzeniu wybrać miąższ Jeżeli miąższ…

WIĘCEJ >

Wątróbka z cebulką

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 20-25 minut (aż robi się szklista i lekko zarumieniona) Następnie ściągamy cebulę z palnika Wątróbkę oczyszczamy i każdy kawałek…

WIĘCEJ >

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….

WIĘCEJ >