Roladki wołowe z warzywami
Roladki wołowe z warzywami
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i rozbijamy plastry na grubość ok. 5 mm
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i nacieramy nim plastry mięsa
- Plastry mięsa nacieramy przyprawami (solą, pieprzem i papryką) i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki
- Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski
- Cukinię obieramy i kroimy w słupki
- Na plastrach mięsa kładziemy porcję warzywa, zawijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczkami
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy roladki i obsmażamy z każdej strony po kilka minut
- Następnie zmniejszamy ogień, skrapiamy roladki wodą i dusimy pod przykryciem przez ok. 1,5 godz., co jakiś czas obracając na drugą stronę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina udziec (800 g)
- Pietruszka korzeń (300 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka zielona (180 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.