fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki wołowe z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f00393f-24bf-48d9-9186-7426ab058f5d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki wołowe z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i rozbijamy plastry na grubość ok. 5 mm
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i nacieramy nim plastry mięsa
  • Plastry mięsa nacieramy przyprawami (solą, pieprzem i papryką) i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki
  • Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski
  • Cukinię obieramy i kroimy w słupki
  • Na plastrach mięsa kładziemy porcję warzywa, zawijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczkami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i obsmażamy z każdej strony po kilka minut
  • Następnie zmniejszamy ogień, skrapiamy roladki wodą i dusimy pod przykryciem przez ok. 1,5 godz., co jakiś czas obracając na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina udziec (800 g)
  • Pietruszka korzeń (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka zielona (180 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Praska do czosnku, Tłuczek do mięsa, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy oliwki, dolewamy tłuszcz i całość blendujemy, tak aby w sosie pozostały…

WIĘCEJ >

Kotlety wieprzowe nadziewane orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Orzechy oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Każdy plaster…

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej…

WIĘCEJ >